El castanyer d'en Cuc
dilluns 18 de març de 2019

Benvolguda família,

El proper dilluns 18 de març de 2019 anirem d'excursió al parc del Montseny, a un indret conegut amb el nom del "castanyer d'en Cuc", al terme municipal de Cànoves (Vallès Oriental). Es tracta d'un arbre monumental: el castanyer més rellevant i gruixut de Catalunya.

El seu tronc té una circumferència de més de 14 metres, buidat de la soca formant un estatge de 4 metres quadrats. Aquest estatge té una obertura pel costat de tramuntana i una altra pel de migdia. Havia estat habitat per un carboner que hi tenia instal.lat un jaç, una taula, seients i fins i tot, aprofitant l'obertura natural que fa en l'interior d'un tronc superior, una llar de foc on encara és visible el sutge de la xemeneia.

Hem quedat a les 9 del matí per anar a Missa a l'església de Sant Josep i en sortir carregarem motxilles als cotxes. Sobre les 10 començarem el viatge en cotxe fins la població de Cànoves.

La caminada la farem per la Vall de Vallforners i começa a l'embassament del mateix nom. A més d'entrar dins del castanyer veurem la masia de Can Cuc i coneixerem l'ermita de Sant Salvador de Terrades. L'arribada al Club està prevista a les 5 de la tarda.

Material
cal dur una motxilla petita, l'esmorzar, el dinar, una cantimplora amb aigua ben fresca, calçat adequat, un barret i roba esportiva. El cost de la sortida és de 2 euros per nen.

© Club Obenc | progrés 9, 08912 badalona | tel. 93 383 11 33 | info@obenc.org | classic.obenc.org